CATALÀ ¦ ESPAÑOL ¦ ENGLISH ¦ FRANÇAIS ¦
  Presentació

  Contacte


  D.O. ALELLA
  D.O. CAVA
  D.O. CATALUNYA

COMANDA


  El Celler
  Terreny / Microclima
  Varietats / Envelliment
  Nacional / Exportació


Bodegas Roura

El Celler roura, és un celler familiar, amb unes 45 hectàrees de vinyes pròpies, situada en ple cor d'Alella, al nord de Barcelona. Fundada el 1987, el celler va començar la seva trajectòria traient al mercat un vi blanc xarel·lo típic de la zona, un negre i un cava brut nature.

Les varietats blanques són les que predominen, creixent en un sòl granític en descomposició (sauló) que permet un drenatge molt ràpid i reuneix les condicions idònies per al cultiu de la vinya.

Al principi dels anys vuitanta, Roura va concebre el projecte de continuar una tasca ja iniciada fa més de tres mil anys pels fenicis, que va aconseguir la seva màxima esplendor amb l'Imperi Romà. Hi ha constància històrica que el vi d'Alella es va exportar a Roma des de l'any 140 aC fins al 250 dC, era molt benvolgut per la noblesa romana.

Convençut de les possibilitats que la zona oferia amb els seus ceps tradicionals i altres de recent implantació, Juan Antonio Perez Roura es va embarcar en el projecte d'elaborar vins d'alta qualitat.
El celler va iniciar la seva carrera comercial l'any 1990 amb l'aparició al mercat d'un vi blanc del 89, un negre Criança del 87 i un cava Brut Nature.
Progressivament, i seguint un creixement raonable, es van anar afegint noves referències fins a completar la gamma actual.

El celler inicial, d'una superfície de 4.000 m², va ser ampliada amb un nou celler distribuït en dues plantes semisubterrànies de 1.600 m² cadascuna i, condicionada amb les noves tecnologies enològiques amb la finalitat d'augmentar la capacitat d'elaboració i incrementar la qualitat dels vins.

Actualment, continua produint vins i caves de manera tradicional, de les denominacions d'origen Cava i Alella, i exporta a diversos països europeus i asiàtics.


( +34.933527456 - Fax +34.933524339 - roura@roura.es
disseny Usón amb tecnologia Vinum.cat